A Travellerspoint blog

Hawaii, dag 3

Kua Beach, Annie's burger, Manta ray night snorkeling

sunny 28 °C
View San Francisco og Hawaii on kmull's travel map.

Det finnes ikke bedre frokost enn hos Michael og Greg! Dag 3 bestod den av to typer nystekt quiche og stekt kalkunpølse i tillegg til det vanlige (hjemmedyrket kaffe, hjemmedyrket dragefrukt, mango, ananas, pasjonsfrukt etc , hjemmelaget mango og appelsinjuice og ferskt brød pluss forskjellig syltetøy). Mmmmm… påminnelse til oss selv: kjøp med guava gele!

Etter frokosten var det på tide med vår første skikkelige strandtur. Turen gikk da til Manini’Owali Beach også kalt Kua Bay. Det var en helt fantastisk strand med hvit sand og turkist og mørkeblått hav med store bølger. Det er uten tvil den fineste stranda jeg har vært på! Temperaturen i vannet ble anslått til ca. 24 grader. Her kan bildene tale for seg selv…

P1050448.jpgP1050452.jpgP1050492.jpgP1050524.jpgP1050470.jpgP1050568.jpgP1050572.jpgP1050595.jpg

Etter noen timer på stranda var magen romlete og endelig fikk vi dratt til Annie’s Burger som er en ganske ny burgerrestaurant i Kealakekua. Dere tror kanskje jeg overdriver, men det var seriøst de beste burgerne og tilbehøret vi noen gang hadde smakt! Kristian hadde en barbequeburger med avocado og sweet potato chips og jeg hadde catch of the day burger (hvit fisk) med wasabisaus og løkringer. Mmmm! Til dessert delte vi en stor porsjon mørk sjokoladepudding med vaniljeis. Etterpå kunne vi nesten ikke gå, og måtte rett hjem å legge oss nedpå noen timer.

P1050600.jpg

Etter en liten lur var det på tide med neste eventyr: Nattsnorkling med Manta rays. Manta Rays er noen digre flyndrelignende fisker med spiss hale. De er som regel 1,5 – 2 m brede og omtrent like lange og blir som regel 50 – 100 år gamle!!! Selv om de ser ganske skumle ut er de ikke farlige. De har ikke tenner og lever av å filtrere ut plankton fra vannet. Planktonen som Manta rays lever av tiltrekkes av lys.

P1050621.jpg

Snorklingen ble arrangert etter solnedgang når det var helt bekmørkt. Etter en kort båttur ble det lagt ut en slags flåte i vannet som hadde et sterkt lys under for å tiltrekke plankton. Etter snorkleutstyret var på, hoppet vi ut i vannet og holdt oss fast i den lysende flåten. Ikke lenge etter kom det en diger Manta Ray svømmende mot oss. Den svømte under oss og gjorde baklengs salto oppover mot oss med det digre gapet åpent. Rett før den nesten spiste oss snudde den hodet ned mot sjøbunnen igjen og strøk buken sin nesten helt oppi oss. Dette gjorde den om igjen og om igjen så lenge vi var i vannet. Det var en helt utrolig opplevelse. Seansen ble filmet og fotografert. Vi skal legge ut linken til filmen og bildene etter hvert for spesielt interesserte. Linken er aktiv i ca. to uker for nedlasting.

Posted by kmull 12:34 Archived in USA Tagged animal

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint