A Travellerspoint blog

Hawaii, dag 2

Ka'awa Loa Plantation, Puuhonua o Honaunau, Kealakekua, Kailua-Kona

semi-overcast 28 °C
View San Francisco og Hawaii on kmull's travel map.

Etter en deilig frokost med blant anna banansmoothie og blåbærvaffla, hoppa oss i Mustangen for å køyre til Puuhonua o Honaunau nasjonalparken (ja, eg måtte google det for å stave navnet rett..)

P1050382.jpg

Parken skulle vise korleis Hawaiianerane hadde levd i tidligere tide, men detaljane fekk oss ikkje med oss siden oss glømte igjen informasjonsbrosjyra i bilen. I parken var det i allefall mykje palma, lavastein og utskjeringa av hawaiianske guda.

P1050403.jpgP1050414.jpg

Når man er sliten etter å ha traska rundt blandt so mange Hawaiiguda, er det godt å ha en palme å klemme på!

P1050424.jpg

Etter eg var ferdig å klemme palma (ikkje Lunde pappa), tok oss nok en gong på snorkleutstyr. Rett nord for nasjonalparken ligg nemlig en av dei beste plassane å snorkle på øya, "Two Step". Her fekk oss i likheit med dagen før sjå massevis av fisk i alle regnbuensfarga (oss tok en del bilde i dag med, men kvaliteten på dei er so dårlig at eg trur det får bli for spesielt interesserte). Det skulle ver en godplass å sjå havskillpadde óg, men oss såg berre bleikfeite amerikanera og tyskera. Eg klagde so smått om at oss ikkje hadde fått sett skilpadde eller delfina, men akkurat i det oss skulle gå i land dukka det opp ei skilpadde framom oss!

På vei til Wal-Mart for å framkalle snorklebilda, stoppa oss på Roadhouse Café i Kealakekua og bestilte kvar sin sandwich, nydelig gode! Thai Chicken og Roasbeeff og wasabimarinert løk. Til dessert: Chocolat chip walnut cookie og Brownie covered cheesecake! Mat for Mons!

P1050428.jpg

Om det var Wal-mart, fotografane eller kameraet som har skylda for den dårlige kvaliteten på snorklebilda, er uvisst (sannsynligvis var det alle tre), men etter å ha sett bilda trengte oss å slappe av litt på divanen på verandaen. Der fekk oss servert chips med heimelaga salsa til!

P1050431.jpg

På vei for å kjøpe litt kveldsmat, måtte kona med få køyre litt cabriolet, og eg stilte som co-pilot og navigatør, men bomma grovt på alle plassane oss hadde sett oss ut på forhånd, so oss endte opp i Drive-thru'en hos McDonalds (etter Gary Danko var det egentlig greit med en 12$ middag).

P1050434.jpg

Posted by kmull 00:45 Archived in USA Tagged foot

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint