A Travellerspoint blog

Hawaii, dag 1

Ka'awa Loa Plantation, Ka'awa Loa Cave

semi-overcast 27 °C
View San Francisco og Hawaii on kmull's travel map.

Som nevnt i forrige innlegg våknet vi opp til lukten av nytrukket hjemmedyrket kaffe, eggerøre og bacon. I tillegg til dette bestod frokosten av et kjempegodt brød (kalt Taro tror jeg), youghurt og alle mulig slags rare frukter. Endelig en frokost som var både kjempegod og (kjempe)sunn! Vi tok med frokosten ut på verandaen og nøt en fantastisk utsikt og fuglesang mens vi spiste.

P1050354.jpg

Etter frokost var det tid for snorkling i Ka'awa Loa Cove. På vei ut måtte vi hilse på nabohunden Betty som pleier å ligge på trappen utenfor gjestehuset for å få litt ekstra kos.

P1050358.jpg

I følge vertsskapet vårt og Lonely Planet er K'awa Loa Cove et av de fineste stedene å snorkle på Hawai. Det er tre muligheter å komme seg til bukten på:
1) Guidet tur med motorbåt
2) Leie kano og padle
3) Gå en-to timers tur til fots

Vi valgte alternativ 3 da vi var redde å ødelegge bilen dersom vi skulle feste kano på taket. På veien nedover lo vi litt av Lonely Planet guiden som mente gåturen var i tøffeste laget:) For oss spreke nordmenn var det jo rene søndagsturen.

Det første som skjedde da vi skulle ut i vannet var at jeg (Silje) ble stukket av et eller annet ekkelt dyr og fikk en svart brodd i tommelen som ikke gikk an å ta ut. Med sterke minner av den traumatiske historien i Bamse, der Bamse blir stukket av en piggete fisk en gang han var i syden med Lille Hopp og Skallmann og ble dødelig forgiftet, ble jeg ganske shaky. En gammel mann som også snorklet i bukta beroliget meg imidlertid med at det ikke var verre enn å få en flis og da ble alt mye bedre!

Med en gang vi fikk hodet under vann ble alt annet glemt! Det var masse masse fisk overalt! Fiskene var stort sett tre typer: Knallgule, svarte med sølv rundt kantene eller grå med blått mønster på sidene. Fiskene ble dokumentert med undervannskamera av den gamle typen (ikke digitalt). Film skal fremkalles etter hvert. I følge Kristian hadde jeg også tatt bilde av han mens han tisset under vann. Ikke så lett å forstå hva det betyr når han vifter med hendene under vann. Gleder meg til å se det bildet! Etter å ha snorklet noen timer, slappet vi litt av før vi med friskt mot begynte på turen oppover til bilen igjen.

P1050367.jpg

P1050370.jpg

Da vi begynte på turen oppover var klokka halv to og sola stod midt på himmelen. Det var ingen vind, bakken var veldig bratt, borrelåsene på skoene mine gikk opp annet hvert minutt, temperaturen var rett over 30 grader. Bakken tok aldri slutt! Lonely Planet guiden hadde hatt rett likevel og vi måtte sidestille oss med en gjennomsnittsamerikaner: Turen oppover var skikkelig slitsom!

Etter uttallige besvergelser om at vi ALDRI skulle dra dit ned til fots igjen kom vi endelig opp til bilen gjennombløte av svette og hummerrøde i ansiktet.

P1050376.jpg

Etter to liter vann, en Quarter Pounder på Mc Donalds, en dusj og litt avslapning på rommet vårt gikk turen til Lonely Planet Guidens no. 1 pick spisested i lokalområdet: Manago hotel restaurant. Der valgte vi selvfølgelig spesialiteten som stedet var berømt for: Pork chop with onion and gravy. Denne retten var prikklik på den tradisjonelle norske søndagsmiddagen svinekoteletter med brun saus og erter. Eneste forskjellen var at det ble servert ris til i stedet for kokte poteter. Det var godt, men ikke akkurat det gourmetmåltidet vi hadde forventet.

Etter det gikk turen en liten tur til Kaileua- Kona der det pøsregnet før vi tok dagen.

Posted by kmull 09:26 Archived in USA Tagged foot

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint