A Travellerspoint blog

San Francisco, dag 3

Downtown, Chinatown, North Beach, Golden Gate Park og Fisherman's Wharf

overcast 12 °C

Shoppingbehovet var fortsatt ikkje fullstendig tilfredstilt når vi tok til på dag 3 i San Francisco, og vi satte derfor kursen mot Macy’s på Union Square. Når vi kom inn ser vi en etasje på størrelse med ei fotballbane full av jenteklær. Oss bestemte oss for å dele oss i to og eg tek rulletrappa opp den eine etasjen etter den andre uten å finne manneklær. Etter sju etasja og ikkje so mykje som ei truse seinere gjer Silje meg oppmerksom på at det er en egen Macy’s for menn rett rundt hjørne, so då fekk eg fem etasja for meg sjølv! Det blei likevel ikkje det heilt store utbyttet og oss bestemte oss for å gå til Chinatown.

Chinatown er akkurat like kinesisk som det høyrest ut som, men hovedgata er kanskje en smule turistifisert med juggel, krimskrams og suvenira i hytt og gevær! Det var likevel svært fornøylig å rusle gjennom denne litt spesielle bydelen, og det blei faktisk en kinaeffekt eller fire. På forhånd hadde vi sett oss ut en lunsjrestaurant, City View, i Chinatown, som i følge servitøren serverte byens beste Dim Sum, og det trur eg det var nokken som var enig i :

P1050236.jpgP1050223.jpg

I Chinatown fant vi óg denne kreative gatekunsten, kanskje av Banksy eller en anna kreativ grafittifugl:
P1050238.jpg

Etter Chinatown prøvde oss å praie en taxi, men heile SFs taxistand hadde tydeligvis funne ut at det ikkje var verdt å plukke opp to stakkars nordmenn på tur. Vi måtte derfor slå oss ned på en italiensk café i North Beach og drikke kaffi og ete sjokoladekake, det var skikkelig kjipt (det var egentlig heilt greit)!

Når vi hadde fått samla krefter gjorde vi et nytt forsøk på å skaffe taxi, og når Silje trua med å ringe kom det en med en gong og køyrte oss til Golden Gate Park. Det var som resten av SF et kaldt og forblåst sted, og både California Academy of Sciences og Japanese Tea Gardens som vi hadde tenkt oss innom holdt på å stenge. Det mest undeholdende va å sjå på avdanka hippiea (den eiene satt i toppen av et tre!), et ekorn og å sjå på Silje mellom føtene.

P1050241.jpg

Før vi reiste hadde vi booka to ting: Alcatraz og bord på Gary Danko. Den hadde vært rangert som #1 på Trip Advisor og anbefalt av Lonley Planet. Etter å ha snakka med forskjellige San Fransiskanera forstod vi at vi hadde nokke godt i vente, og eg nøye meg med å gjengi menyen og sei at det var kjempegodt:

Glazed Oysters with Osetra Caviar, Zucchini Pearls and Lettuce Cream
Assyrtiko, Domaine Sigalas, Santorini, Greece 2009

Horseradish Crusted Salmon Medallion with Dilled Cucumbers and Mustard Sauce
Pinot Gris, Wind Gap, Windsor Oak Vineyard, Chalk Hill, California 2008

Seared Filet of Beef with Yukon Potatoes, Zucchini, Mushrooms, Chard and Tomato-Eggplant Confit
Haut-Médoc, Château Colombe-Peylande, L’Aïeul Leontin, Bordeaux, France 2005

A Selection of Farmhouse and Artisanal Cheeses
Amarone della Valpolicella Classico, Tedeschi, Veneto, Italy 2005

Baked Chocolate Soufflé with Two Sauces
Banyuls, Michel Chapoutier, Vin Doux Naturel, Languedoc-Roussillon, France 2007

P1050255.jpg

I tillegg fekk oss en liten skål med Gazpacho når vi kom, og på grunn av oss var på bryllupsreise fekk oss en passjonsfruktssorbet og konfekt, i tillegg til at alle gjestane får med litt ostekake som avskjedsgave. Oss blei mett.

P1050257.jpg

Posted by kmull 06:53 Archived in USA Tagged food

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint