A Travellerspoint blog

San Francisco, dag 2

Alcatraz, North Beach, The Haigth og Japantown

overcast 10 °C

Dag 2 i San Francisco gikk turen til Alcatraz. Vi våknet tidlig (rundt seks), og hadde god tid på å nå båten som gikk klokken ni. Etter gårdsdagens matopplevelser var vi fortsatt stappmette, og hotellfrokosten ble derfor byttet ut med pizzarester fra dagen før, kjempegode bananer, digre ferskener og dumplings i chinatown. Nam nam! Pga diverse distraksjoner i chinatown hadde vi plutselig ikke så god tid likevel, og måtte springe de siste to kilometerne til ferja, men vi rakk det akkurat.

P1050112.jpg

Alcatraz ble først benyttet av US Army for å forsvare San Francsico mot invasjon under gullrushet. Derav ble det installert flere hundre kanoner rundt festningen. Kanonene har imidlertid aldri blitt benyttet i krig. I forbindelse med en eller annen feiring ble det bestemt at alle kanonene skulle avfyres samtidig i en salutt. For at ikke kruttet skulle bli sløst ut i løse luften ble det bestemt å fylle et skip med sprengstoff, stille inn alle kanoene mot den og fyre av. Det gikk imidlertid ikke helt som planlagt da alle kanonene bommet på målet:)

Etterhvert ble Alcatraz benyttet som fengsel for de fangene som ble ansett som farligst i USA. En av de meste kjente er kanskje Al Capone. Det var flere rømningsforsøk fra øya som var ganske oppfinnsomme og noen som vi ikke syns var så oppfinnsomme (grave seg ut av et fengsel med skje er vel ganskje klisje?). Fengselet ble stengt på 60-tallet en gang pga. forfall og at det var tungt å drive siden alt inkludert drikkevann og kloakk måtte fraktes til/fra øya.

Under Hippietida ble øya okkupert av indianere i nesten 1,5 år. Indianerhippiene mente øya var perfekt som indianerreservat, men jeg tror de ombestemte seg litt etter at de hadde bodd der noen måneder (ganske værutsatt og vanskelige dyrkningsforhold for å si det mildt). Tegn etter okkupasjonen finnes fortsatt på øya. Nå er øya blitt et naturreservat og er overtatt av all slags fugler som bæsjer og lager leven:)

P1050160.jpg

Etter Alcatraz var det shopping i the Haigth som er et skikkelig hasj/hippiestrøk. I følge Kristian var det helt utrolige shoppingmuligheter i the Haight! Det viste seg imidlertid at det var en diger platebutikk som var det egentlige målet bak utflukten. Til og med Kristian ble så overveldet at han måtte gi opp leitinga med en trippende Silje på slep og heller komme tilbake en gang han hadde minst to-tre timer til rådighet for seg selv:) Arkitekturen i San Francisco er ganske spesiell, og i the Haight er kanskje designet gjort under påvirkning av et eller annet narkotisk medium....

P1050193.jpgP1050185.jpg

På kvelden var det middag og kino som stod på programmet! Vi dro på en sydindisk restaurant etter tips fra en lokal San Fransiskaner. Det som er så deilig ved å være i USA er at vi kan diskutere fritt alt og alle på norsk. Noe vi har benyttet oss mye av. Det første vi gjorde når vi satte oss ved bordet var å diskutere om paret på siden av var på date, at de så litt nervøse ut, at de hadde gitt Kristian noen stygge blikk fordi han var litt høymelt etc. Men ups....etter ti minutt kom det fra nabobordet ... Excuse me, but are you Norwegian? Da var det en svensk dataingeniør på date med en indisk lege:) Paret var imidlertid kjempekoselige og gjennomskuet raskt at vi var "foodies" og gav oss masse restaurant- og shoppingtips.

P1050200.jpg

Etter dinner var det movie, men som dere kan se av bildet under var ikke døgnrytmen helt på plass. Jeg sovnet under trailerne og da Kristian kjente øyelokkene ble litt vel tunge 2 minutter ute i filmen bestemte vi oss for (jeg i søvne) at innsatsen for dag 2 var god nok og at det var på tide med taxi og senga. Slutten av dag 2 endte halv 11, noe som var ny rekord:)

P1050210.jpg

Posted by kmull 07:25 Archived in USA Tagged shopping

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint