A Travellerspoint blog

San Francisco, dag 1

Downtown, Embarcadero og Fisherman's Wharf

sunny 20 °C
View San Francisco og Hawaii on kmull's travel map.

Etter en laaang reise, 24 timer fra dør til dør, og en natt med varierende kvalitet på søvnen, var vi likevel klare som egg benedicte til å ta fatt på første dag i SF. Den første lærdommen fikk vi allerede ved frokostbordet - det er en annen dimensjon på rettene i USA. Kristian bestilte en "So-cal"-burrito (også kalt dobbel-frokost burrito) som var to burritoer fylt med en panne med scrambelled egg, ovnsvakte poteter, pølser, bacon og avocado, toppa med rømme. I tillegg kunne man få fries på sida, men vi gjekk heldigvis heller for ei skål med frukt. Det burde ikke være nødvendig å fortelle at den frokosten kjentes godt i magen! Silje bestilte en omelett med avocado og bacon som var litt lettere å fordøye.

P1050013.jpg

Etter frokosten var vi klar for lenge etterlengtet shopping. Hundre meter nede i gata var første stopp en svær skobutikk. Kristian ble litt skuffa når det kun var jentesko og vesker i butikken, men det var før han oppdaget at det var en etasje til. Her er resultatet etter den første halvtimen i SF:

P1050017.jpgP1050019.jpg

Etter sko shopping ruslet vi videre, og noen handleposer senere havnet vi på Bloomingdales som vi hadde hørt mye om fra diverese Hollywood sit-coms, så vi måtte ta turen. VI hadde ikke komt mange meterene før vi ble shanghaiet av SFs svar på Jan Thomas som ropte med høg feminin stemme: "Hellooo! Where are you from? From Norway!! Oooh, all my favorite customers are from Norway! Come, come, sit down.". San Thomas (herved) var en virvelvind av en selger og hadde før oss viste ordet av det smurt oss inn med både den ene og andre kremen, og kom med det ene gullkornet etter det andre. Han presenterte oss for en pakke med produkter vi bare måtte ha! Som toppen av kremtoppen skulle vi få et gratis manikyrsett som inneholdt en pussebørste som ga like blanke negler som ved manikyr. Siden Silje allerede hadde fått manikyr før bryllupet måtte Kristian stille som forsøkskanin. San Thomas gjekk i gang og pussa iherdig på negelen til Kristian med den magiske gnukkedingsen. Kristian kjente at det ikkje var spesielt behagelig (og va kanskje litt sår fra før), men sa ingenting (ville jo ikkje virke pysete). Når San Thomas snart va ferdig med den avsluttende gnukkeprosedyra sa han engasjert: "Look at the magic! Look at the magic!". Når han letta på gnukkedingsen va både den og gnukkedinsen full av blod, og vår kjære San Thomas blei for første gang målbunde!

Enden på historien er at Silje endte opp med å kjøpe pakken, men fikk halvpris på den ene kremen siden San Thomas hadde maltraktert den ene neglen til Kristian. Vi har desverre ikke bilde av San Thomas og velger derfor heller et bilde av oss sammen med sjøløvene på Pier 39!

P1050035.jpg

PS. Skal tru om San Thomas var nervøs neste gang han skulle demonstrere gnukkedingsen?

Posted by kmull 06:26 Archived in USA Tagged shopping

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint