A Travellerspoint blog

Hawaii, dag 6

Hilo, Kalapana, Volcano

semi-overcast 25 °C
View San Francisco og Hawaii on kmull's travel map.

"Revenge is a dish best served cold" - Gammalt Klingon ordtak

Som faste lesera av bloggen kanskje huska, hadde Silje en svært traumatisk opplevelse under snorkling i Ka'awa Loa Cove då ho blei stukke av en Sea Urchin, den tropiske storebroren til kråkebollen. Dag 6 køyrte oss til Hilo og etter litt sightseeing downtown og syltetøyshopping, var oss klare for lunsj og fant ei lita sushisjappe. Blant mange godbita fekk oss servert to bita med Sea Urchin-maki, og Silje fekk endelig sin hevn!

P1050880.jpg

Hadde dei hatt mygg-sushi, kunne Kristian med fått sin hevn. Eg har nemlig vore so galant at eg har latt myggen forsyne seg fritt av det friske, deilige sunnmørsblodet mitt, slik at sørlandsblodet til Silje skal få vere i fred. Men dei hadde desverre ikkje mygg-sushi.

Turen videre gjekk til den tropiske dyrehagen rett utafor Hilo, som utrulig nok var gratis. Her var den store attraksjonen en kvit bengalsk tiger, men det var papagøyene, og særlig Max på bildet under, som fekk mest oppmerksomheit og Silje plystra både "Papagøye fra Amerika" og andre kjente og kjære melodia frå Papagøye-ti i skuddet.

P1050890.jpgbengal.jpg

I dyreparken var det glødande heitt, og oss måtte kjøle oss av litt før neste stopp. Hilo er ikkje kjent for å vere nokken utprega badeplass, mykje på grunn av at det er kraftig sjø som slår innover denne sida av øya, men det fantes nokken badeplassa likevel. Et lite stykke utanfor Hilo fann oss et lite paradis der ei bukt va beskytta av en liten skjærgård og det var deilig, stille, turkist vatn å bade i og grønt grass under palmane å sole seg på.

P1050914.jpgP1050913.jpg

Etter å ha fått varmen i oss køyrte oss til Kalapana der andre enden av veien som oss var på i går er. Dette er no et utkikkspunkt for å sjå der lavaen renne ut i sjøen. Alt man ser i dagslys er imidlertid kvit røyk frå sjø som blir fordampa i det lavaen treff vatnet. Oss blei der til det var mørkt. Då blei røyken rødlig frå refleksjonen av lavaen og i det fjerne kunne oss sjå nokken oransje punkta der lavaen rann ute i dagen. På vei til utkikkspunktet gjekk oss en halvtime i lavalandskap og fann ei billig tomt til salgs.

P1050917.jpgP1050929.jpg

Bildet er tatt med lang lukkertid, so det ser meir dramatisk ut en det vi opplevde. Oss hadde like god underholdning i å sjå på andre turista som trossa regnveret i t-skjort og shorts, eller et badehåndkle eller kanskje badekåpe. Sjølv var oss svært proft kledd.

P1050919.jpgP1050918.jpg

Til tross for vår proffebekledning blei oss ganske kalde og våte til slutt. Det blei derfor kun en kort visitt oppe ved krateret til vulkanen, Halema'umu'u, for å sjå den i bekmørket.

P1050936.jpg

Posted by kmull 10:57 Archived in USA Tagged animal

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint